Wollen inlegzolen

Waarom wollen inlegzolen

De comfortabele wollen inlegzolen van Fellhof zijn gemaakt van merino lamsvel. Houden je schoenen je voeten niet warm genoeg? Onze zachte én warme wollen zolen lossen dit snel op. Draag in al je schoenen een inlegzool van zacht lamswol. Op koude dagen houdt de merino lamswol je voeten aangenaam warm. De holle vezels van de lamswol houden de warmte van je voeten vast. Daarbij is de wol heel zacht waardoor het je voetzolen extra beschermt tegen overmatige druk in de schoenen. 

Geef de koud geen kans, draag merino-wollen inlegzolen in  je schoenen.

Inlegzolen gemaakt van lams-wollen vezels nemen tevens transpiratie-vocht op. Hierdoor blijven je voeten droog. De lamswol absorbeert de geuren en neutraliseert deze. Ideaal voor mensen met transpirerende voeten. Werkschoenen ventileren doorgaans niet genoeg. Hierdoor is de kans groot dat je voeten vochtig blijven. Dit verhoogt de kans op het ontstaan op voetschimmel. Wollen inlegzolen helpen het ontstaan van voetschimmel te voorkomen. Zorg wel dat je zolen draagt van 100% merino wol. Alleen volledige wollen zolen houden je voeten droog.

Wist je dat de wollen zolen de duurzaamheid van je schoenen verhogen? 

In ons assortiment zijn er drie verschillende zolen:

  • Zolen met een afwerkte rand. Gemaakt van 100% merino lamsvel met een dunne latex onderkant. Wasbaar in de wasmachine (max. 30 gr. C).
  • De 'Unifit'-zolen. Zolen met een knipbare zijkant. Deze zijn heel gemakkelijk zelf in de juiste lengte- en breedtemaat te knippen. Ook 100% lamsvel met een latex onderkant en wasbaar in de wasmachine (max. 30 gr. C.).
  • Merinowollen zolen met een laagje memoryfoam. Onder de dikke, zachte laag wol is een laagje memoryfoam aangebracht. Hierdoor zijn deze zolen niet alleen heerlijk warm aan je voeten maar ook extra schok-dempend. Dit staat  voor een gegarandeerd warmte-isolatie. De inlegzolen passen zich gelijk aan de vorm van je voeten aan.  Wasbaar in de wasmachine op max. 30 gr.C. 

Geproduceerd in Europa!

Geschikt voor alle jaargetijden! Immers wol heeft een ventilerende werking.

Advies: Haal de zolen dagelijks na gebruik uit je schoenen. Hierdoor kunnen de zolen goed ventileren. Dit komt het behoud van de zolen ten goede. 

Meer informatie, bekijk onze pagina.

 

 

Merinowollen inlegzolen met memoryfoam
Inlegzolen 'Unifit'
Inlegzolen van merinowol