Waarom merino wol?

Merino wol is wol van het merino schaap. Het is de allerfijnste en allerzachtste wol. Daarom hebben wij gekozen voor producten waarin merino wol is gebruikt. Onze pantoffels, sokken met merino wol en alle aanverwante wollen producten zijn daarom van hoge kwaliteit.

Wat maakt merino wol zo bijzonder? Van oorsprong komen merino schapen uit Spanje. Tegenwoordig komen merino schapen ook veelvuldig voor in Australië en Nieuw-Zeeland. Door het warme klimaat in die landen zijn de wollen vezels dunner dan wol van schapenrassen die in een ouder klimaat leven. De vezels van merino wol zijn tot wel 4x dunner dan wol van andere schapenrassen. De dikte van de vezels wordt aangegeven in 'micron'. Hoe hoger de micron, des te dikker is de vezel. Onze merino wollen producten hebben doorgaans een dikte van 19-20 micron (ter vergelijking: schapenwol van rassen die in koudere gebieden leven hebben vaak een dikte van 40 micron. Hoe dikker een vezel, hoe stugger). Een dunnere vezel is dan ook veel aangenamer om te dragen. Merino wol kriebelt niet! 

Een ander voordeel van merino wol is dat in de vacht van een merino schaap 10x meer vezels per vierkante centimeter zitten dan bij andere schapen rassen. Zo ontstaat er een zachte, vaste vacht.

Duurzaamheid is een trend. Kies daarom voor duurzame, ecologisch verwerkte producten van Wool4Feet.

Waarom merino wol?

  • De wol heeft hele dunne, licht krullende vezels.
  • Per vierkante centimeter zitten wel 10x meer vezels dan in vachten van andere schapenrassen.
  • Merino wol is zeer zacht en kriebelt niet!
  • Deze wol geeft veel minder kans op allergieën.
  • Wol ventileert, d.w.z. zorgt op koude dagen voor aangename warmte en werkt verkoelend bij hoge temperaturen.
  • Wol is van nature schimmel-werend en anti-bacterieel.
  • De wol is in staat vocht op te nemen en de huid daardoor droog te houden.
  • Bij het looien van de schapenvachten voor onze producten worden geen schadelijke stoffen gebruikt! Tijdens dit proces worden uitsluitend ecologisch verantwoorde stoffen gebruikt. Daardoor behouden de vachten kun natuurlijke uitstraling en krullen de vezels licht. 
  • Artikelen voor baby's, kinderen en artikelen als bijv. hakbeschermers, lamsvellen voor in bed, warmwaterkruiken en baby-lamsvellen zijn speciaal voorzien en een Öko-tex-100 label. Dit staat garant voor ecologisch verantwoord product!

N.B. Niet al onze pantoffels en huisschoenen zijn gemaakt van merino lamswol. Bij elke artikel staat vermeld of het al dan niet merino-wol betreft.

100% merino lamswol, met een micron van 19-20