Thuis werken met warme voeten

Thuis werken

Thuis werken met warme voeten is een stuk aangenamer. Nu heel de wereld in de ban is van Covid-19 en velen nu langdurig thuis moeten werken, kunnen we dat maar beter zo aangenaam mogelijk maken. Wist je dat koude voeten heel vaak voorkomen? We bewegen minder. We zitten langer stil. Grote kans op koude voeten. Maar het kan ook anders: thuis werken met warme voeten!

Van koude voeten wordt je niet vrolijk. Warme voeten zijn überhaupt veel aangenamer. Warme voeten verhogen het wellness-gevoel. Net als een huis: een koud huis voelt kil en ongezellig. Een warm huis voelt prettiger en nodigt uit om er langer te blijven. 

Wist je dat je je met warme voeten beter op je werk kunt concentreren?

Koude voeten

Natuurlijk kan het een medische oorzaak hebben. Toch is het vaak heel gemakkelijk om je voeten warm te houden. Wol is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Wol is een echte 'alles-kunner'. Al eeuwenlang staat wol bekend om z'n vele positieve eigenschappen.  We zetten er hier een paar op een rijtje:

  • Wol is in staat een aangename temperatuur te regelen: warm in de winter, koel in de zomer.
  • De holle vezels van wol zijn in staat vocht op te nemen en af te voeren. Wollen sokken en pantoffels houden de huid droog.
  • Wol is zelfreinigend.
  • Wol is anti-bacterieel (en dus geur-werend) en schimmelwerend.

Daarom hebben wij gekozen voor wollen producten. Pantoffels van 100% lamsvacht, vele soorten (alpaca)wollen sokken, beschermende wollen producten en meer. Verschillende wol-soorten hebben extra goede eigenschappen. Zo is merinowol heel zacht en kriebelt niet. Alpacawol is ook heel zacht, kriebelt niet en geeft minder last op allergieën. Daarbij is alpacawol 4x warmer dan gewone wol. Kortom: genoeg redenen om te kiezen voor wollen sokken en pantoffels die je voeten aangenaam warm houden.

Tot slot: Met koude voeten heb je een verhoogde kans op een verkoudheid. Daar zit niemand op te wachten. Gun jezelf warme voeten. Gun je voeten zachte wollen pantoffels en warme wollen sokken. 

 

 

   

 

Huisschoenen van lamsvacht
Huisschoenen van 100% lamsvacht en leer
Orginele Oostenrijkse Hüttenpatschen