Pijnlijke voeten

Nu voetverzorgers en pedicures in tijden van Corona (vandaag,15 april 2020) tijdelijk niet mogen werken, worden voeten van cliënten alsmaar pijnlijker. Nagels groeien uit de schoenen en eeltplekken verergeren met de week. Om nog maar niet te spreken van ingroeiende nagels en likdoorns. Gevolg: pijnlijke voeten.

In deze tijden wordt er gevraagd om je voeten zoveel mogelijk zelf te verzorgen. Pijn aan de voeten is uiteraard nooit fijn. Niet eerder hebben we een virus met zo'n wereldwijde impact als Covid-19 meegemaakt. Dit virus zet ons allen terug, 'met de voeten op de grond'. Gelukkig ontstaan er overal in de wereld positieve initiatieven. Het lijkt wel alsof mensen aardiger en behulpzamer zijn. Samen moeten we door deze Corona-tijd heen. Ik denk dat het woord samen nog nooit zo belangrijk is geweest. Wat de voeten betreft zijn er ook voetklachten die we zélf kunnen (proberen te) verzachten.

Hoe kun je pijnlijke voeten proberen te verzachten?

Stap voor stap naar minder pijn aan de voeten:

  • Nagels knippen kunt u misschien voor een keer zelf doen met een eenvoudige nagelknipper. Vraag desnoods hulp aan iemand in uw directe omgeving of hulpverlener in de zorg.
  • Overtollig eelt kunt u wellicht weg vijlen met een voetvijl. Dit zal op z'n minst de druk enigszins verlichten.
  • Eelt op een likdoorn kunt u ook met een voetvijl iets dunner vijlen. Ook dit zal de pijn verlichten.
  • Was uw voeten met een zachte zeep (vooral niet te veel!), spoel ze goed af en droog ze goed af met een zachte, katoenen doek. Ook tussen de tenen! Dit helpt voetschimmel te voorkomen.
  • Kloven aan de hakken kunnen met een verzachtende en verzorgende crème aanmerkelijk verminderen, mits de voeten dagelijks worden ingesmeerd. Drink daarbij ook voldoende water! Daarmee kun je de vochtbalans in de huid op peil houden.   

Bij Wool4Feet hebben wij diverse natuurlijke en ecologische producten in het assortiment die u bij de zelfzorg voor uw voeten op weg kunnen helpen.

  • Zo zijn onze alpaca-sokken heel zacht en beschermen uw voeten tegen uitdrogen en soms ook tegen overmatige druk van schoenen.
  • Met voetcrèmes houdt u uw huid zacht en soepel.
  • Onze ecologische 100% Merino Antidruk Wol is er speciaal voor om pijnlijke plekken op of tussen de tenen drukvrij te leggen. Je merkt gelijk het verschil!  Ook een pijnlijke voetgewricht kun je gemakkelijk met onze zeer zachte en schone wol ontlasten. Bovendien houdt de wol de huid droog!
  • Tenslotte hebben wij hele fijne huisschoenen, pantoffels en instappers van 100% merino wol.  De wol past zich gelijk aan je voeten aan en voelt zeer zacht en aangenaam. Hierdoor kunnen ongewenste drukplekken worden voorkomen. 

Ervaar de luxe van pure (merino) wol aan uw voeten.

Voor al onze producten geldt: bezorgen en verzenden is mogelijk. Geef bij het bericht aan welk product u bestelt en dan regelen wij de rest.

 

Dunne alpaca-sokken van Fellhof
Wikkel een strook zachte merino wol om een pijnlijke plek
Fellhof pantoffels in alle soorten en maten verkrijgbaar