Diabetic sokken voor een kwetsbare en gevoelige huid.

Producent Cape Mohair in Zuid-Afrika maakt al vele jaren sokken van zeer hoge kwaliteit. Door het gebruik van fijne, natuurlijke materialen ontstaat er fijne en duurzame sokken. De nieuwe Diabetic sokken voor een kwetsbare en gevoelige huid zijn ook daar een mooi voorbeeld van. De teennaad is plat gestikt waardoor onnodige drukplekken aan de tenen wordt voorkomen. Het voetbed is voorzien van een dikke laag kid-mohair. De voetzolen worden hierdoor extra beschermd tegen druk van buitenaf. De fluweelzachte mohair neemt transpiratievocht op en houdt de voeten droog. De schacht is extra stretch geribbeld gebreid van zacht en sterk bamboe. Het soepele boord voorkomt drukplekken aan het scheenbeen. De bloeddoorstroming wordt niet gehinderd. De hiel is extra verstevigd en de binnenzijde van de sokken is van superzachte badstof. Kortom: superzachte, comfortabele én sterkte sokken.

Waarom Diabetic sokken van Cape Mohair?

Cape Mohair heeft een grote eigen farm met mohair geiten en gebruikt deze zachte en fijne wol in combinatie met merinowol en bamboe en maakt en produceert de sokken in eigen beheer. Hierdoor ontstaan er sokken van een hele fijne en goede kwaliteit. De mohair-geiten grazen op grote weides en worden jaarlijks geschoren. De mohair-wol is heel zacht en kriebelt niet. Cape Mohair voegt aan de mohair o.a. merino-wol en bamboe toe voor de productie van zeer hoogwaardige sokken. Daarbij zorgt de productie van deze sokken voor meer werkgelegenheid in Zuid-Afrika. De sokken worden wereldwijd geëxporteerd.

De Diabetic sokken zorgen voor een optimale bescherming van een kwetsbare en gevoelige huid.

Kid Mohair

Bij de productie van de Diabetic sokken wordt kid mohair gebruikt. Kid mohair is geschoren wol van de jongste mohair-geiten. Deze wol is extra zacht en comfortabel. Deze kriebelt niet en is hypo-allergeen.

Wol is van nature schimmelwerend en anti-bacterieel. Het voorkomt daarmee een nare voetgeur. Dat maakt deze sokken ook geschikt voor mensen met erg transpirerende voeten.

Wat ook fijn is: de sokken zorgen in alle jaargetijden voor een fijne, aangename temperatuur van de voeten. 

https://www.wool4feet.nl/producten/wollen-sokken-en-inlegzolen/diabetic…

Wilt u meer weten of deze sokken bestellen? Vul dan uw gegevens in op onderstaande link.

Diabetic sokken