Blog

Op zoek naar natuurlijke producten tegen koud voeten, beschermende wollen producten of natuurlijke verzorgingsproducten? Op onze blog vind je vele antwoorden op de meest voorkomende vragen.

 

Afbeeldingen

Fijne sokken die je voeten beschermen

Fijne sokken die je voeten beschermen.

Op zoek naar fijne sokken die je voeten optimaal beschermen?  De zoektocht naar fijne sokken begint bij het maken van keuzes. Waar heb je de sokken voor nodig? Heb je last van koude voeten of een kwetsbare en gevoelige huid?  Kijk bij de zoektocht naar fijne sokken liefst naar een samenstelling van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. 

Afbeeldingen

Wandelsokken van merinowol

Wandelen wordt een stuk fijner met wandelsokken van merinowol. Merinowol is een zeer zachte soort wol. Onze 'Trekking' wandelsokken van Wool Wear bestaan voor 85% uit merinowol. De sokken zijn gevoerd met een dikke laag badstof van wol. Hierdoor zijn deze sokken extra  zacht en comfortabel. De sokken hebben een zacht boord. De teennaad is plat gestikt. Daardoor voorkom je onnodige drukplekken. Deze sokken zijn ook te gebruiken als werksokken.

Afbeeldingen

Warmwaterkruik met hoes van 100% merino lamsvacht

Warmwaterkruik met hoes van 100% merino lamsvacht.

Er zijn altijd altijd momenten dat een warme kruik van pas komt. Van oudsher is een kruik met warm water weldadig bij spierpijn, buikkrampen of koude voeten. Heb je het koud, neem dan een warme kruik en geniet van de behaaglijke warmte.  Een warmwaterkruik met hoes van 100% merino lamsvacht zorgt voor een behaaglijke warmte en is heel veilig in gebruik.

Afbeeldingen

Sneaker-sokken met merinowol

Nieuw bij Wool4Feet: sneaker-sokken met merinowol. Deze sokken worden geproduceerd in Denemarken van in Duitsland gesponnen en ecologisch verwerkte merinowol. De merinowol is van hoogwaardige kwaliteit. Bij de verwerking van de wol worden strenge en ecologische richtlijnen en verwerkingsprocessen in acht genomen.

Afbeeldingen

Wandelsokken met alpacawol

Wandel op goede voet met deze zachte wandelsokken met alpacawol (42%). De fijne samenstelling van deze sokken zorgt voor een zeer aangenaam draagcomfort.  De sokken kunnen o.a. als wandelsokken gedragen worden. Ze zijn geschikt voor iedereen die houdt van zachte, warme sokken. Door het gebruik van zachte, natuurlijke materialen voelen deze sokken fluweelzacht aan je voeten. Het los gebreide boord voorkomt hinderlijke drukplekken aan je scheenbeen.  De teennaad is plat gestikt zodat ook hier geen extra druk ontstaat.

Afbeeldingen

Alpaca-sokken zijn zacht en aangenaam warm

Alpaca-sokken zijn niet alleen zacht maar ook heerlijk warm. Alpaca-wol is een wol soort van zeer hoge kwaliteit en heeft vele goede eigenschappen. De wol van alpaca's wordt steeds vaker gebruikt voor het maken van warme, duurzame kleding. Eén maal per jaar, in het voorjaar, worden de alpaca's geschoren. Daarna wordt de wol gereinigd en tot garens gesponnen. 

Afbeeldingen

Wollen inlegzolen

Waarom wollen inlegzolen

De comfortabele wollen inlegzolen van Fellhof zijn gemaakt van merino lamsvacht. Houden je schoenen je voeten niet warm genoeg? Onze zachte én warme wollen zolen lossen dit snel op. Draag in al je schoenen een inlegzool van zacht lamswol. Op koude dagen houdt de merino lamswol je voeten aangenaam warm. De holle vezels van de lamswol houden de warmte van je voeten vast. Daarbij is de wol heel zacht waardoor het je voetzolen extra beschermt tegen overmatige druk in de schoenen. 

Afbeeldingen

Warmwaterkruik met hoes van 100% merino lamsvacht.

Maak kennis met onze warmwaterkruiken met een hoes van 100% merino lamsvacht. Een kruik is onmisbaar in ieder huishouden. Iedereen heeft wel eens pijnlijke spieren, buikpijn of erg koude voeten. In ons assortiment hebben wij een grote en een kleine warmwaterkruik.  En wat maakt onze warmwaterkruik met een hoes van merino-lamswol zo bijzonder? Onze kruiken hebben een dikke, stevige overtrek van zacht 100% merino lamsvacht. De wol zorgt gelijk voor een gelijkmatige en veilige afgifte van de warmte.

Afbeeldingen

Thuis werken met warme voeten

Thuis werken

Thuis werken met warme voeten is een stuk aangenamer. Nu heel de wereld in de ban is van Covid-19 en velen nu langdurig thuis moeten werken, kunnen we dat maar beter zo aangenaam mogelijk maken. Wist je dat koude voeten heel vaak voorkomen? We bewegen minder. We zitten langer stil. Grote kans op koude voeten. Maar het kan ook anders: thuis werken met warme voeten!

Afbeeldingen

Koude voeten worden warm door wol

Koude voeten en nu?

Vooral in de wintermaanden is het een veel gehoorde klacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien draag je te strakke schoenen, draag je sokken die je voeten niet droog kunnen houden of misschien is er een medische oorzaak. Als je koude voeten hebt, ben je extra vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheid of griep. Bovendien val je met koude voeten minder goed in slaap.